fredag 10 januari 2014

Livet efter dig av Jojo Moyes

 
Det här är en av de böcker som jag har läst under hösten, en sån där bok som verkligen hugger tag i en och får en att tänka efter. Boken har visst blivit utvald till årets bästa bok i England och jag kan verkligen förstå varför!

Boken handlar om Lou, en ganska håglös tjej som liksom inte kommer nånvart i livet. Lou arbetar på ett café och när det plötsligt stänger blir hon arbetslös. Utan vidare engagemang söker Lou då arbete som personlig assistent åt Will som är förlamad efter en olycka. Lou och Will är verkligen varandras motsatser både vad gäller livserfarenheter och ekonomi och de har väldigt svårt att komma överens till en början. Dock utvecklar sig naturligtvis den saken, vad skulle annars boken handla om...? ;) Vad Lou dock inte i sin vildaste fantasi kan tänka sig är vilka planer Will har för sitt liv, vilken mörk hemlighet han bär på... Lous kamp för att försöka få Will på andra tankar är huvuddraget i boken, vilket leder till både det ena och det andra. För en kamp är det - för "arbetarflickan" att duga i överklassfamiljens ögon, för att få Will att älska sitt liv igen, för att våga inse sina egna känslor samt med sina egna tankar om vad som är rätt och fel.

En otroligt välskriven bok. Att lyckas kombinera feelgood med så pass tunga frågor kring liv och död är ingen lätt balansgång skulle jag vilja påstå. Hatten av för Jojo Moyes och en av de bästa böcker jag läste under 2013!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar